Sjoerd werd geboren op 23 mei 1981 in het kleine dorpje Heijningen en groeide op in Oudenbosch, West-Brabant. Na de HAVO en een half jaar PABO werd hij aangenomen op het Brabants Conservatorium te Tilburg. Twee jaar later maakte Sjoerd de overstap van het Brabants Conservatorium naar de Fontys Dansacademie. Daar kreeg hij les van o.a. Edward Hoepelman, Jack Breikers, Pattie Obey, Wilma Hoornstra, Dick Swanborn, Roeland Vos en Barrie Stevens.
Gedurende zijn opleiding speelde Sjoerd in The Dutch Don’t Dance, gaf hij gestalte aan de rol van Jan van Ees in Fien en aan de rol van Bruun de Beer in Dear Fox. In juni 2008 heeft hij zijn studie succesvol afgerond.
Sjoerd heeft van 1998 tot en met 2005 op hoog niveau aan Latin American Formatiedansen gedaan. Met het team waar hij in danste heeft hij aan verschillende nationale en internationale wedstrijden deelgenomen.

Sjoerd was in het theaterseizoen ’06 /’07 te zien in de spectaculaire zang en dansshow Jeans 16, 20 Years en in het daaropvolgende seizoen , ’07/’08, in Jeans 17 De Jeansfactor. In beide shows was hij te zien als solist. In 2008 was hij te zien in de nationale tour van Stage Entertainment Ciske de Rat – De Musical.

Ook is Sjoerd regelmatig te horen in tekenfilms en kinderseries. Zo heeft hij zijn stem bijvoorbeeld geleend aan Bobby in Team Galaxy, verschillende karakters in Pokémon en Atomic Betty, Mack / Rode Ranger in Power Rangers Operation Overdrive, allen voor Jetix. Voor Nickelodeon was hij te horen als Kraa in Dibo de wensdraak en Tim in Dougie in Disguise.
Naast het inspreken vertaalt hij tekenfilms voor Jetix, zoals Pokémon, Mega Babies, Totally Spies en Dinosaur King.

Afgelopen seizoen was Sjoerd te zien in Footloose van V&V Entertainment. Hierin speelde hij Coach en was hij 1e understudy Chuck, Willard en Wes.Momenteel staat hij in de V&V Entertainment productie Ja Zuster, Nee Zuster als ensemble en understudy van Hoofd/Dirk en Notaris. In juni 2010 zal hij te zien zijn in Cyrano - de musical van Greg & Baud Productions, waarin hij de titelrol speelt. Vanaf september is hij te zien in Legally Blonde – de musical als Dad, Winthrop & 1e understudy Prof. Callahan.